Copy of PB230056

Andels Bi KupaEfter att ha haft andelsbiodling i 3 år. Vilket har varit väldigt trevligt ! Många har varit andelsägare i alla 3 åren. Men eftersom jag har fått många förfrågnigar från nya som vill köpa en andel som present eller julklapp så släpper jag en helt ny bikupa där drottningen heter Hedvig. OBS! ni som har varit andelsägare tidigare får ett mail i januari om ni vill fortsätta. Vill ni ändå ge bort en andel i julklapp eller present så hör av er så löser vi det. Hedvig och Blanka finns att köpa i E-butiken

Köp en andel i en av Honungs skafferiets bikupor 2020
Community Supporter Agriculture är ett internationellt begrepp för konceptet, som innebär att det finns ett direktavtal mellan konsument och producent.Vanligast är grönsaksproduktion, men andelskonceptet finns även inom exempelvis köttproduktion och potatisproduktion.Och efter att ha haft andels biodling säsongen 2017,2018 och 2019. Med jättemånga nöjda andelsägare. Har jag tänkt att sälja andelar i bikupor även 2020.Ett trevligt sätt att få en inblick i hur ett bi samhälle fungerar som både du och miljön blir glad av.Du får 3 nyhetsbrev under säsongen och får även möjlighet att besöka din bikupa.
Det finns 10 andelar i en bikupa. En andel kostar 500 kr ink moms och gäller skörden 2020
Det finns 8 st bikupor som är placerade på olika platser att välja på.
Bikuporna har namn efter drottningen som bor där.
Benediktia, Krapperup 
Eleonora, bygatan viken
Eufemia, Vikens ry
Ulvhild,Invid Niagariabäcken
Silvia, Renata, Invid Niagariabäcken
Beatrix , Christinelunds marker
Blanka, Vikens Ry
Hedvig, Krapperup

Skörden från en bikupa är i snitt 30 kg i Sverige. Jag brukar ha mellan 25-50 kg .Så en andel ger ca 2,5 kg honung kanske mer. Men det kan också bli mindre.
Honungen skördas 2 gånger. Slutet på juni och slutet på augusti. honungen levereras upptappad på 700g och 500g glasburkar. Med Sveriges biodlares etikett på.Och hämtas hos mig men kan även skickas mot postförskott.
Som andelsägare får du ett andelscertifikat. Och får även möjlighet att komma och besöka dina bin. Samt får även ett nyhetsbrev med vad som händer i just din bikupa 3 gånger under säsongen.
Ange vilken kupa som du vill köpa andel i. Du kan givetvis köpa fler andelar.
 Går att beställa i E butiken ! Vill du veta mer så kontakta mig gärna så berättar jag mer!
Alla vinner på detta!
Du får lokalproducerad honung på din smörgås eller i ditt te?
Den stora vinnaren är dock vår miljö. Bin är en av nycklarna till vår biologiska mångfald. De står för en stor del av pollinering av våra blommor. Detta gäller så väl lokalt som globalt