Copy of PB230056

Andels BiKupaNu är det tid att teckna sig för en ny andel i någon av mina bikupor. Det blir 6 året som jag har andels biodling vilket har varit väldigt trevligt! Så roligt med responsen från er andelsägare när ni hämtar årets honung i augusti. Ni som har varit andelsägare tidigare år får ett mail i Januari om ni vill fortsätta 2022. För er som vill ge bort en trevlig julklapp eller present så finns det  några andelar över. Och det går bra att beställa i . E-butiken

Köp en andel i en av Honungs skafferiets bikupor 2022
Community Supporter Agriculture är ett internationellt begrepp för konceptet, som innebär att det finns ett direktavtal mellan konsument och producent.Vanligast är grönsaksproduktion, men andelskonceptet finns även inom exempelvis köttproduktion och potatisproduktion.Och efter att ha haft andels biodling säsongen 2017,2018 ,2019, 2020 och 2021. Med jättemånga nöjda andelsägare.Både i närområdet men även "utflyttade" den längst bort bor i Berlin. Har även tänkt att sälja andelar i bikupor även 2022.Ett trevligt sätt att få en inblick i hur ett bi samhälle fungerar som både du och miljön blir glad av.Du får 3 nyhetsbrev under säsongen.
Det finns 10 andelar i en bikupa. En andel kostar 550 kr ink moms och gäller skörden 2022
Det finns 10 st bikupor som är placerade på olika platser att välja på.
Bikuporna har namn efter drottningen som bor där.
Benediktia, Krapperup 
Eleonora, Placerad på Lars Vikens marker
Eufemia, Vikens ry
Ulvhild,Invid Niagariabäcken
Silvia, Renata, Invid Niagariabäcken
Beatrix , Christinelunds marker
Blanka, Vikens Ry
Hedvig, Krapperup
Lovisa,Lönnhults marker
Gunhild, Christinelunds marker

Skörden från en bikupa är i snitt 30 kg i Sverige. Jag brukar ha mellan 25-50 kg .Så en andel ger ca 2,5 kg honung kanske mer. Men det kan också bli mindre.
Honungen skördas 2 gånger. Slutet på juni och slutet på augusti. honungen levereras upptappad på 700g och 500g glasburkar. Med Sveriges biodlares etikett på.Och hämtas hos mig men kan även skickas mot postförskott.
Som andelsägare får du ett andelscertifikat. Och när du hämtar din andel i augusti får du även ett föredrag och en titt in ett bisamhälle. Samt du får även ett nyhetsbrev med vad som händer i bikuporna. 3 gånger under säsongen får du detta nyhetsbrev.
Ange vilken kupa som du vill köpa andel i. Du kan givetvis köpa fler andelar.
 Går att beställa i E butiken ! Vill du veta mer så kontakta mig gärna så berättar jag mer!
Alla vinner på detta!
Du får lokalproducerad honung på din smörgås eller i ditt te?
Den stora vinnaren är dock vår miljö. Bin är en av nycklarna till vår biologiska mångfald. De står för en stor del av pollinering av våra blommor. Detta gäller så väl lokalt som globalt